POTAGE AUX EPINARDS
(après la photo)
Υλικά :
200 γ σπάνακι καθαρισμένο
600 γ πατάτες σε κύβους
1 κουταλάκι βούτυρο
1,5 λ νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι.
Προσθέτουμε τις πατάτες.
Ρίχνουμε το ζεστό αλατισμένο νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά.
(ή 15 λεπτά στη χύτρα)
Πολτοποιούμε.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρεται με κρέμα γάλακτος, κρουτόν...
Ingrédients :
200 g d'épinards nettoyés
600 g de pommes de terre coupées en cubes
1 càc de beurre
1,5 l d'eau
sel, poivre
Préparation :
Faire revenir les épinards dans le beurre.
Ajouter les pommes de terre.
Verser l'eau chaude salée.
Laisser cuire une trentaine de minutes dans la casserole couverte.
(ou 15 minutes dans la cocotte minute)
Mixer.
Saler, poivrer.
Servir avec de la crème fraîche.
Référencement sur Recettes de Cuisine : soupe, veloute, epinards, cuisine vegetarienne